U utorak, 28. aprila sa početkom u 12 časova u Galeriji savremene umetnosti, održana je konferencija za medije povodom raspisivanja multimedijalnog konkursa sa temom Đorđe Vajfert, a u okviru gradske manifestacije „Dani Vajferta“, koja će se održati u Pančevu, 12. i 13. juna 2015, pod pokroviteljstvom grada Pančeva.

Na konferenciji su govorili Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančeva,Anđela Vila, samostalna stručna saradnica zaturizamSekretarijata za privredu i ekonomski razvoj, i Nemanja Vujić, dizajner, predsednik konkursne komisije. Konferenciju je vodila Monika Husar Tokin, pr menadžerka manifestacije.
Turistička organizacija Pančeva i manifestacija „Dani Vajferta“ raspisuju multimedijalni konkurs na temu „Đorđe Vajfert“, i pozivaju sve zainteresovane da svoje radove (foto, video, animacija, dizajn) pošalju na imejl adresu danivajferta@gmail.com. Konkurs je otvoren od 1. do 31. maja. Komisija će proglasiti pobednika 9. juna, na konferenciji za medije.

Više o konkursu…

Manifestacija „Dani Vajferta“ održaće se prvi put u Pančevu, 12. i 13. juna 2015, u organizaciji Turističke organizacije Pančeva, pod pokroviteljstvom grada Pančeva i uz podršku brojnih gradskih ustanova.Program počinje raznovrsnim pratećim aktivnostima već sredinom maja, dok će se centralne aktivnosti održati u srcu starog gradskog jezgra, 12. i 13. juna. Podeljen je u nekoliko segmenata, od kojih izdvajamo turistički (ekskurzije srednjoškolaca i promocija nove turističke rute), kulturno-umetnički (koncerti, izložbe, projekcije filmova, predavanja) i segment posvećen privrednicima (stručni skupovi, sajam starih zanata).