U okviru manifestacije Dani Vajferta 2019 ljubiteljima piva i ove godine biće ponuđen veliki izbor kvalitetnih kraft piva domaćih i stranih pivara.

I ove godine Pančevci i njihovi gosti imaće priliku da po prvi put probaju neka piva. Ove godine na Sajmu proizvođača kraft piva učestvovaće 22 kraft pivare.

Od prošle godine Sajam piva i proizvođača piva je međunarodni, i osim kraft pivara iz Srbije učestvovaće i proizvođači piva iz Slovenije, Hrvatske, Rumunije.

Posetioci će ove godine po prvi put moći da probaju mađarsko pivo iz Rumunije, iz Transilvanije, Csíki Sör, poznato kao ”zabranjeno pivo”. Veliki broj kraft pivara ponudiće ljubiteljima piva ovo piće u različitim ukusima.

Baltazar (Панчево)

logo

Baltazar је мала панчевачка пивара основана 2016. године. Циљ коме теже су природна занатска пива, без икаквих адитива. Кување и одлежавање се врше на потпуно традиционалан начин. Пива су мутна, нефилтрирана и непастеризована.
Baltazar публици представља три врсте пива – Pilsner, Pale ale и Stout. Pilsner је светло пиво кувано по оригиналној рецептури и заштитни је знак Baltazara. Pale ale, у све присутнијем свету ејлова, даје веома умерену цитрусну ноту. Stout је потпуно црно пиво које ће вас одвући у свет карамеле и чоколаде. Сва Baltazar пива имају око 5% алкохола.

Контакт:
https://www.facebook.com/Baltazar-225490681124763/

The Black Turtle (Београд)

zasajt

Након десет година продаје пива у пабовима, одлучили су да покрену производњу традиционално прављеног, квасног, непастеризованог пива. Пива се одликују карактеристичним укусом и мирисом до којих долазе коришћењем најквалитетнијих сорти јечменог или пшеничног слада, и разних врста увозног хмеља. Сва пива се производе традиционалном технологијом кувања и одлежавања.
Панчевачкој публици ће понудити светло (чешко-баварски стил прављења lager пива) и тамно пиво (белгијски стил прављења stout пива), пива са боровницом и јагодом (произведена на бази светлог пива коме се у процесу одлежавања додају воћни сокови), Turtle’s bitter (направљено по оригиналној британској рецептури, карактеристичне горчине која се добија употребом британског хмеља) и манастирско пиво (снажно и ароматично пиво рађено по узору на пива белгијских опатија из XV века, које се производи искључиво од најквалитетнијег увозног јечма).

Контакт:
Косанчићев венац 30
11.000 Београд
Мејл: mitrovic.dragoljub@theblackturtle.com, smiljanic.dejan@theblackturtle.com
https://www.facebook.com/theblackturtlebelgrade/
http://www.theblackturtle.com/

Kabinet Brewery (Београд)

Kabinet-Brewery-BW

Kabinet Brewery, прва домаћа greenfield и занатска пивара, рођена из пасије према кувању, у подножју Космаја у фебруару 2014. До сада је из Кабинетове радионице укуса изашло преко 30 различитих стилова, неки су скувани самостално, други у сарадњи, а неки по наруџбини. SuperNova IPA била је проглашена најбољим пивом Србије и довела да се наша земља први пут спомене међу страним занатским пиварама. Свака етикета је дело различитог уметника , а као серија, етикете су понеле награду Pactivity – Најбоље паковање Србије 2014/15, као и награду Regpack – Најбоље регионално паковање 2016. За сада су Кабинет пива била извезена на више од 15 страних тржишта. Нека од занимљивих новина су Pop my Višnja, први балкански lambic са спелтом, у сарадњи са холандским пиварима White Stork пиваре.
Мото: квалитет, кредибилитет и креативност

Контакт:
Деспота Стевана Лазаревића 11, Неменикуће, Сопот
Бранимир Мелентијевић, Косара Дангић-Мелентијевић
kabinet@kabinet.rs Тел.:011 242 44 78

ZBIR (Нови Сад)

3Бир пивара је резултат спајања 3 кључна састојка: аутентичности, способности и љубави.
Пивара је основана 2016. године у Новом Саду. Сабирајући се у заједници у којој 1 и 1 чине 3, произашла је идеја да се од природних и најквалитетнијих састојака прави занатско пиво, свако са својим карактером, темпераментом и јединственим укусом.

На Данима Вајферта, представиће се са 4 врсте пива:
Шлагер – Лагер пиво
Амбер – Але
Каскадер – Блацк ИПА
Дезертер – њихов најновији производ који ће открити панчевцима

Више на:
њњњ.3бир.рс
фацебоок/ 3Бир брењерy – Збир пивара

КУМ (Шабац)

KUM logo za sajt

Пивaрa КУМ дoлaзи из срцa Maчвe. Ово је мaлa, нeзaвиснa зaнaтскa пивaрa кoja прaви пивa врхунскoг квaлитeтa, бeз кoмпрoмисa. Majстoри зa пивo су пoтпунo пoсвeћeни свoм зaнaту, eкспeримeнтишу и уносе иновације вoдeћи рaчунa o свaкoм дeтaљу. КУМ пиво се прави од најфинијих врста слада, квасца, хмеља и зачина из целог света.
У понуди су Снажно (India pale ale, горко, цитрусно и питко пиво са 5,0% алкохола), Златно (ароматични, цветни, воћни pale ale са 5,0 % алкохола), Црно (porter са аромама чоколаде, кафе и карамеле, 5,2% алкохола), Црвено (Irish red ale, слатко пиво са аромама карамеле и бисквита, 7,3% алкохола) и Светло пиво (pilsner – lager, освежавајуће, оштро класично пиво са 4,5% алкохола).

Контакт:
Браће Југовића 11
15.353 Мајур
www.kumpivo.com
www.facebook.com/PivaraKUM
www.instagram.com/kumpivo
#kumpivo

Mala pivara Paunović (Земун)

Mala pivara Paunovic za sajt

Као и многи пивари кренули су са породичном, кућном, занатском производњом, покушавајући да смисле нове рецепте. Mala pivara Paunović почела је са радом 2015. године производњом већих количина занатског пива несвакидашњег укуса. Циљ пиваре је прављење најбољег занатског пива од најквалитетнијих сировина.
Панчевачкој публици ће понудити најбоље из куће, уз неколико нових производа. У понуди су Pilsner (амерички стил средњег тела, 5,7% алкохола), Weizen (белгијски WIT благе горчине са додатком воћне ароме, 6,5% алкохола), Amber (Еnglish bitter боје ћилибара, 5,5% алкохола) и Porter (добро избалансирани мириси кафе, чоколаде и карамеле, 6,0% алкохола).

Контакт:
Војни пут 615б
11.080 Земун
Телефон: 065.900.60.77
www.malapivarapaunovic.rs
https://www.facebook.com/Mala-pivara-Paunovi%C4%87-1192289300797470/

Crow Brewery (Враново)

zasajt

Crow Brewery стиже из Вранова. Њихова политика каже – код микро пиварства рецепт је важан колико и машта којом увек померате границе. Некад је то дуг процес, али се стрпљењем и визијом све заврши.
Представиће нам се пивима Гладијатор (непастеризовани, нефилтрирани APA златно-наранџасте боје, са 5,6% алкохола), Jolly (Cream ALE са 5,5% алкохола), Sunshine (American weat са 5,2% алкохола и аромом брескве и кајсије), Mr. Hyde (спој два пивска стила, porter и weizen, са 5% алкохола) и Charlie Brown (brown lager са 5% алкохола, који одликује браон боја, укус карамеле и арома димљеног слада).

Контакт:
Саве Ковачевића 22
11.329 Враново
Телефони: 026.731.600, 062.281.621
https://www.facebook.com/CrowBrewery26/
http://www.ratebeer.com/brewers/crow-brewery/25286/

Krugher i Brent (Ритишево)

K&B za sajt

Пивара Krugher i Brent основана је 1991. године као прва приватна пивара на простору тадашње Југославије. Настала је са идејом да се љубитељима пива понуди ново, квалитетно пиво по приступачној цени, што се одржало до данас. Сва пива су од природних сировина, без екстракта и сурогата. Укуси се добијају комбинацијама више врста слада и начином врења.
У понуди су Pils (лагано светло пиво пријатне ароме и горчине, доњег врења, са 5% алкохола), Extra stout (тамно пиво са благим укусом карамеле, са 5,5% алкохола), Porter (тамно пиво пуног, слаткастог укуса својственог овој врсти), Red beer (пиво које садржи 8% алкохола, специфичне црвенкасте боје добијене комбинацијом више врста прженог слада) и Weiss (пшенично пиво горњег врења, које се добија комбинацијом пшеничног и јечменог слада, са 6% алкохола).

Контакт:
Петру Албу 20
26.331 Ритишево
Телефон: 063.232.695
https://www.facebook.com/kugherandbrent/
http://krugheribrent.rs/

Georg W (Панчево)

Georg W za sajt

Удружење грађана „Музеј пиварства “’Ђорђе Вајферт’” основано је 2015. године са идејом да целокупним приходом од продаје пива помогне адаптацију старог производног погона у Музеју пиварства, и спаси од потпуног пропадања стару Вајфертову пивару. Пиво се производи од само четири састојка по рецептурама старим скоро три века, врхунског је квалитета, непастеризовано и нефилтрирано.
Производи се девет врста пива: тамно Рудар и светлa пива Гувернер, Панчевачки Стандард, Панчевачко светло пиво и 1722. Постоје и три воћна пива: Малина, Вишња и Боровница, као и Црвено пиво у чијем су саставу три врсте брижљиво одабраног јечменог слада, хмељ, вода и квасац. Проценат алкохола се креће између 3,8% и 5,3%, у зависности од врсте пива.

Контакт:
Николе Тесле 2
26.000 Панчево
Телефон: 013.344.233
Мејл: office@muzejpivarstvadjordjevajfert.com
www.muzejpivarstvadjordjevajfert.com
https://www.facebook.com/UG-Muzej-pivarstva-%C4%90or%C4%91e-Vajfert-1426274581030242/

Tron (Београд)

logozasajt

Пивара је основана средином 2015. године. Трудe се да љубитељима пива понудe висококвалитетна, непастеризована и нефилтрирана пива добијена сталним експериментисањем и усавршавањем.
У понуди је Stout (црно пиво са 5,5% алкохола, и аромама кафе, лешника, црне чоколаде и дима), Pale Ale (светло пиво, благо горко, са 4,7% алкохола и умереним аромама бисквита, поморанџе и белог грожђа), и Skiper (India Pale Ale – веома горко светло пиво, са јаким аромама тропског воћа, манга и зове, и 6,3% алкохола).

Контакт:
Олге Алкалај 18
11.000 Београд
Телефон: 063.8383.796
www.pivaratron.rs
www.facebook.com/pivaratron

Sindikat Brewery (Београд)

Sindikat za sajt

Синдикат пиво се прави у подножју Дивчибара од најчистије воде у Србији, по традиционалној рецептури, уз употребу савремене опреме и квалитетне сировине. Не садржи конзервансе, нефилтрирано је и без адитива.
Пивара постоји од 2012. године и у свом производном програму има три врсте пива: Sindikat lager (нефилтрирано lager пиво златно-жуте боје, пријатне горчине, слатког укуса јечма и интезивне ароме, са 4,8% алкохола), Sindikat wheat (нефилтрирано и кремасто пиво специфичне ароме карактеристичне за пшенично пиво, са 5% алкохола) и Sindikat dark (тамно пиво, веома питко и лаганије него што изгледа, са 5,4% алкохола). Амбалажа у којима се продаје су флашице од 0,3 и 0,5 литара, као и кег од 30 литара. Производни капацитет пиваре је 30,000 литара месечно.

Контакт:
Добрачина 37
11.000 Београд
Телефон: 063.228.585
https://www.facebook.com/Sindikat-brewery-1180657905283120/

RazBeerbriga (Буковац)

Razbeerbriga za sajt

RazBeerbriga је основана у јуну 2015. године, са идејом да се хоби – кућно пиварство претвори у мали, породични бизнис. Тренутно запошљава два млада прехрамбена технолога. У производњи се користе најквалитетнији природни састојци, без пастеризације и филтрације. Усмерени су на јачање локалне заједнице и због тога посебно поносни на пиво направљено од 100% домаћег хмеља из Бачког Петровца. Пива производе са циљем да купци уживају у потпуно природним производима, расположени и опуштени.
У понуди ће се наћи Bandiera Rossa – једино пиво у Србији које се прави од 100% домаћег хмеља, робусно, црвено пиво са израженом карамелном нотом и снажном хмељном аромом воћно-цитрусног карактера, и Temper – pale ale дискретних цветно-цитрусних арома, средње пене, ниже карбонизације, питак и освежавајући.

Контакт:
Карађорђева 208
21.209 Буковац
Телефон: 064.2826.930
https://www.facebook.com/RazBeerbriga/
https://www.instagram.com/razbeerbriga/
https://twitter.com/razbeerbriga

KAŠ (Београд)

kaš logo za sajt

Нефилтрирано, непастеризовано домаће пиво, по америчкој „аlе“ рецептури. APA Fire Fighter, Rye IPA Ryezen ,Session IPA Kašablanka, Ginger beer Žožombr

Kontakt:

https://www.facebook.com/kaspivo

 

 

САЈАМ КРАФТ/ЗАНАТСКИХ ПИВАРА 2015

12. и 13. јун 2015, од 14.00 до 00.00, Улица Николе Тесле, Панчево

учесници: