U okviru manifestacije Dani Vajferta 2019 ljubiteljima piva i ove godine biće ponuđen veliki izbor kvalitetnih kraft piva domaćih i stranih pivara.

I ove godine Pančevci i njihovi gosti imaće priliku da po prvi put probaju neka piva. Ove godine na Sajmu proizvođača kraft piva učestvovaće 22 kraft pivare.

Od prošle godine Sajam piva i proizvođača piva je međunarodni, i osim kraft pivara iz Srbije učestvovaće i proizvođači piva iz Slovenije, Hrvatske, Rumunije.

Posetioci će ove godine po prvi put moći da probaju mađarsko pivo iz Rumunije, iz Transilvanije, Csíki Sör, poznato kao ”zabranjeno pivo”. Veliki broj kraft pivara ponudiće ljubiteljima piva ovo piće u različitim ukusima.

Baltazar (Pančevo)

logo

Baltazar je mala pančevačka pivara osnovana 2016. godine. Cilj kome teže su prirodna zanatska piva, bez ikakvih aditiva. Kuvanje i odležavanje se vrše na potpuno tradicionalan način. Piva su mutna, nefiltrirana i nepasterizovana.
Baltazar publici predstavlja tri vrste piva – Pilsner, Pale ale i Stout. Pilsner je svetlo pivo kuvano po originalnoj recepturi i zaštitni je znak Baltazara. Pale ale, u sve prisutnijem svetu ejlova, daje veoma umerenu citrusnu notu. Stout je potpuno crno pivo koje će vas odvući u svet karamele i čokolade. Sva Baltazar piva imaju oko 5% alkohola.

Kontakt:
https://www.facebook.com/Baltazar-225490681124763/

The Black Turtle (Beograd)

zasajt

Nakon deset godina prodaje piva u pabovima, odlučili su da pokrenu proizvodnju tradicionalno pravljenog, kvasnog, nepasterizovanog piva. Piva se odlikuju karakterističnim ukusom i mirisom do kojih dolaze korišćenjem najkvalitetnijih sorti ječmenog ili pšeničnog slada, i raznih vrsta uvoznog hmelja. Sva piva se proizvode tradicionalnom tehnologijom kuvanja i odležavanja.
Pančevačkoj publici će ponuditi svetlo (češko-bavarski stil pravljenja lager piva) i tamno pivo (belgijski stil pravljenja stout piva), piva sa borovnicom i jagodom (proizvedena na bazi svetlog piva kome se u procesu odležavanja dodaju voćni sokovi), Turtle’s bitter (napravljeno po originalnoj britanskoj recepturi, karakteristične gorčine koja se dobija upotrebom britanskog hmelja) i manastirsko pivo (snažno i aromatično pivo rađeno po uzoru na piva belgijskih opatija iz XV veka, koje se proizvodi isključivo od najkvalitetnijeg uvoznog ječma).

Kontakt:
Kosančićev venac 30
11.000 Beograd
Mejl: mitrovic.dragoljub@theblackturtle.com, smiljanic.dejan@theblackturtle.com
https://www.facebook.com/theblackturtlebelgrade/
http://www.theblackturtle.com/

Kabinet Brewery (Beograd)

Kabinet-Brewery-BW

Kabinet Brewery, prva domaća greenfield i zanatska pivara, rođena iz pasije prema kuvanju, u podnožju Kosmaja u februaru 2014. Do sada je iz Kabinetove radionice ukusa izašlo preko 30 različitih stilova, neki su skuvani samostalno, drugi u saradnji, a neki po narudžbini. SuperNova IPA bila je proglašena najboljim pivom Srbije i dovela da se naša zemlja prvi put spomene među stranim zanatskim pivarama. Svaka etiketa je delo različitog umetnika , a kao serija, etikete su ponele nagradu Pactivity – Najbolje pakovanje Srbije 2014/15, kao i nagradu Regpack – Najbolje regionalno pakovanje 2016. Za sada su Kabinet piva bila izvezena na više od 15 stranih tržišta. Neka od zanimljivih novina su Pop my Višnja, prvi balkanski lambic sa speltom, u saradnji sa holandskim pivarima White Stork pivare.
Moto: kvalitet, kredibilitet i kreativnost

Kontakt:
Despota Stevana Lazarevića 11, Nemenikuće, Sopot
Branimir Melentijević, Kosara Dangić-Melentijević
kabinet@kabinet.rs Tel.:011 242 44 78

ZBIR (Novi Sad)

3Bir pivara je rezultat spajanja 3 ključna sastojka: autentičnosti, sposobnosti i ljubavi.
Pivara je osnovana 2016. godine u Novom Sadu. Sabirajući se u zajednici u kojoj 1 i 1 čine 3, proizašla je ideja da se od prirodnih i najkvalitetnijih sastojaka pravi zanatsko pivo, svako sa svojim karakterom, temperamentom i jedinstvenim ukusom.

Na Danima Vajferta, predstaviće se sa 4 vrste piva:
Šlager – Lager pivo
Amber – Ale
Kaskader – Black IPA
Dezerter – njihov najnoviji proizvod koji će otkriti pančevcima

Više na:
njnjnj.3bir.rs
facebook/ 3Bir brenjery – Zbir pivara

KUM (Šabac)

KUM logo za sajt

Pivara KUM dolazi iz srca Mačve. Ovo je mala, nezavisna zanatska pivara koja pravi piva vrhunskog kvaliteta, bez kompromisa. Majstori za pivo su potpuno posvećeni svom zanatu, eksperimentišu i unose inovacije vodeći računa o svakom detalju. KUM pivo se pravi od najfinijih vrsta slada, kvasca, hmelja i začina iz celog sveta.
U ponudi su Snažno (India pale ale, gorko, citrusno i pitko pivo sa 5,0% alkohola), Zlatno (aromatični, cvetni, voćni pale ale sa 5,0 % alkohola), Crno (porter sa aromama čokolade, kafe i karamele, 5,2% alkohola), Crveno (Irish red ale, slatko pivo sa aromama karamele i biskvita, 7,3% alkohola) i Svetlo pivo (pilsner – lager, osvežavajuće, oštro klasično pivo sa 4,5% alkohola).

Kontakt:
Braće Jugovića 11
15.353 Majur
www.kumpivo.com
www.facebook.com/PivaraKUM
www.instagram.com/kumpivo
#kumpivo

Mala pivara Paunović (Zemun)

Mala pivara Paunovic za sajt

Kao i mnogi pivari krenuli su sa porodičnom, kućnom, zanatskom proizvodnjom, pokušavajući da smisle nove recepte. Mala pivara Paunović počela je sa radom 2015. godine proizvodnjom većih količina zanatskog piva nesvakidašnjeg ukusa. Cilj pivare je pravljenje najboljeg zanatskog piva od najkvalitetnijih sirovina.
Pančevačkoj publici će ponuditi najbolje iz kuće, uz nekoliko novih proizvoda. U ponudi su Pilsner (američki stil srednjeg tela, 5,7% alkohola), Weizen (belgijski WIT blage gorčine sa dodatkom voćne arome, 6,5% alkohola), Amber (English bitter boje ćilibara, 5,5% alkohola) i Porter (dobro izbalansirani mirisi kafe, čokolade i karamele, 6,0% alkohola).

Kontakt:
Vojni put 615b
11.080 Zemun
Telefon: 065.900.60.77
www.malapivarapaunovic.rs
https://www.facebook.com/Mala-pivara-Paunovi%C4%87-1192289300797470/

Crow Brewery (Vranovo)

zasajt

Crow Brewery stiže iz Vranova. Njihova politika kaže – kod mikro pivarstva recept je važan koliko i mašta kojom uvek pomerate granice. Nekad je to dug proces, ali se strpljenjem i vizijom sve završi.
Predstaviće nam se pivima Gladijator (nepasterizovani, nefiltrirani APA zlatno-narandžaste boje, sa 5,6% alkohola), Jolly (Cream ALE sa 5,5% alkohola), Sunshine (American weat sa 5,2% alkohola i aromom breskve i kajsije), Mr. Hyde (spoj dva pivska stila, porter i weizen, sa 5% alkohola) i Charlie Brown (brown lager sa 5% alkohola, koji odlikuje braon boja, ukus karamele i aroma dimljenog slada).

Kontakt:
Save Kovačevića 22
11.329 Vranovo
Telefoni: 026.731.600, 062.281.621
https://www.facebook.com/CrowBrewery26/
http://www.ratebeer.com/brewers/crow-brewery/25286/

Krugher i Brent (Ritiševo)

K&B za sajt

Pivara Krugher i Brent osnovana je 1991. godine kao prva privatna pivara na prostoru tadašnje Jugoslavije. Nastala je sa idejom da se ljubiteljima piva ponudi novo, kvalitetno pivo po pristupačnoj ceni, što se održalo do danas. Sva piva su od prirodnih sirovina, bez ekstrakta i surogata. Ukusi se dobijaju kombinacijama više vrsta slada i načinom vrenja.
U ponudi su Pils (lagano svetlo pivo prijatne arome i gorčine, donjeg vrenja, sa 5% alkohola), Extra stout (tamno pivo sa blagim ukusom karamele, sa 5,5% alkohola), Porter (tamno pivo punog, slatkastog ukusa svojstvenog ovoj vrsti), Red beer (pivo koje sadrži 8% alkohola, specifične crvenkaste boje dobijene kombinacijom više vrsta prženog slada) i Weiss (pšenično pivo gornjeg vrenja, koje se dobija kombinacijom pšeničnog i ječmenog slada, sa 6% alkohola).

Kontakt:
Petru Albu 20
26.331 Ritiševo
Telefon: 063.232.695
https://www.facebook.com/kugherandbrent/
http://krugheribrent.rs/

Georg W (Pančevo)

Georg W za sajt

Udruženje građana „Muzej pivarstva “’Đorđe Vajfert’” osnovano je 2015. godine sa idejom da celokupnim prihodom od prodaje piva pomogne adaptaciju starog proizvodnog pogona u Muzeju pivarstva, i spasi od potpunog propadanja staru Vajfertovu pivaru. Pivo se proizvodi od samo četiri sastojka po recepturama starim skoro tri veka, vrhunskog je kvaliteta, nepasterizovano i nefiltrirano.
Proizvodi se devet vrsta piva: tamno Rudar i svetla piva Guverner, Pančevački Standard, Pančevačko svetlo pivo i 1722. Postoje i tri voćna piva: Malina, Višnja i Borovnica, kao i Crveno pivo u čijem su sastavu tri vrste brižljivo odabranog ječmenog slada, hmelj, voda i kvasac. Procenat alkohola se kreće između 3,8% i 5,3%, u zavisnosti od vrste piva.

Kontakt:
Nikole Tesle 2
26.000 Pančevo
Telefon: 013.344.233
Mejl: office@muzejpivarstvadjordjevajfert.com
www.muzejpivarstvadjordjevajfert.com
https://www.facebook.com/UG-Muzej-pivarstva-%C4%90or%C4%91e-Vajfert-1426274581030242/

Tron (Beograd)

logozasajt

Pivara je osnovana sredinom 2015. godine. Trude se da ljubiteljima piva ponude visokokvalitetna, nepasterizovana i nefiltrirana piva dobijena stalnim eksperimentisanjem i usavršavanjem.
U ponudi je Stout (crno pivo sa 5,5% alkohola, i aromama kafe, lešnika, crne čokolade i dima), Pale Ale (svetlo pivo, blago gorko, sa 4,7% alkohola i umerenim aromama biskvita, pomorandže i belog grožđa), i Skiper (India Pale Ale – veoma gorko svetlo pivo, sa jakim aromama tropskog voća, manga i zove, i 6,3% alkohola).

Kontakt:
Olge Alkalaj 18
11.000 Beograd
Telefon: 063.8383.796
www.pivaratron.rs
www.facebook.com/pivaratron

Sindikat Brewery (Beograd)

Sindikat za sajt

Sindikat pivo se pravi u podnožju Divčibara od najčistije vode u Srbiji, po tradicionalnoj recepturi, uz upotrebu savremene opreme i kvalitetne sirovine. Ne sadrži konzervanse, nefiltrirano je i bez aditiva.
Pivara postoji od 2012. godine i u svom proizvodnom programu ima tri vrste piva: Sindikat lager (nefiltrirano lager pivo zlatno-žute boje, prijatne gorčine, slatkog ukusa ječma i intezivne arome, sa 4,8% alkohola), Sindikat wheat (nefiltrirano i kremasto pivo specifične arome karakteristične za pšenično pivo, sa 5% alkohola) i Sindikat dark (tamno pivo, veoma pitko i laganije nego što izgleda, sa 5,4% alkohola). Ambalaža u kojima se prodaje su flašice od 0,3 i 0,5 litara, kao i keg od 30 litara. Proizvodni kapacitet pivare je 30,000 litara mesečno.

Kontakt:
Dobračina 37
11.000 Beograd
Telefon: 063.228.585
https://www.facebook.com/Sindikat-brewery-1180657905283120/

RazBeerbriga (Bukovac)

Razbeerbriga za sajt

RazBeerbriga je osnovana u junu 2015. godine, sa idejom da se hobi – kućno pivarstvo pretvori u mali, porodični biznis. Trenutno zapošljava dva mlada prehrambena tehnologa. U proizvodnji se koriste najkvalitetniji prirodni sastojci, bez pasterizacije i filtracije. Usmereni su na jačanje lokalne zajednice i zbog toga posebno ponosni na pivo napravljeno od 100% domaćeg hmelja iz Bačkog Petrovca. Piva proizvode sa ciljem da kupci uživaju u potpuno prirodnim proizvodima, raspoloženi i opušteni.
U ponudi će se naći Bandiera Rossa – jedino pivo u Srbiji koje se pravi od 100% domaćeg hmelja, robusno, crveno pivo sa izraženom karamelnom notom i snažnom hmeljnom aromom voćno-citrusnog karaktera, i Temper – pale ale diskretnih cvetno-citrusnih aroma, srednje pene, niže karbonizacije, pitak i osvežavajući.

Kontakt:
Karađorđeva 208
21.209 Bukovac
Telefon: 064.2826.930
https://www.facebook.com/RazBeerbriga/
https://www.instagram.com/razbeerbriga/
https://twitter.com/razbeerbriga

KAŠ (Beograd)

kaš logo za sajt

Nefiltrirano, nepasterizovano domaće pivo, po američkoj „ale“ recepturi. APA Fire Fighter, Rye IPA Ryezen ,Session IPA Kašablanka, Ginger beer Žožombr

Kontakt:

https://www.facebook.com/kaspivo

 

 

SAJAM KRAFT/ZANATSKIH PIVARA 2015

12. i 13. jun 2015, od 14.00 do 00.00, Ulica Nikole Tesle, Pančevo

učesnici: