У уторак, 28. априла са почетком у 12 часова у Галерији савремене уметности, одржана је конференција за медије поводом расписивања мултимедијалног конкурса са темом Ђорђе Вајферт, а у оквиру градске манифестације „Дани Вајферта“, која ће се одржати у Панчеву, 12. и 13. јуна 2015, под покровитељством града Панчева.

На конференцији су говорили Бранислав Ровчанин, директор Туристичке организације Панчева,Анђела Вила, самосталнa стручнa сарадница затуризамСекретаријата за привреду и економски развој, и Немања Вујић, дизајнер, председник конкурсне комисије. Конференцију је водила Моника Хусар Токин, пр менаџерка манифестације.
Tуристичка организација Панчева и манифестација „Дани Вајферта“ расписују мултимедијални конкурс на тему „Ђорђе Вајферт“, и позивају све заинтересоване да своје радове (фото, видео, анимација, дизајн) пошаљу на имејл адресу danivajferta@gmail.com. Конкурс је отворен од 1. до 31. маја. Комисија ће прогласити победника 9. јуна, на конференцији за медије.

Више о конкурсу…

Манифестација „Дани Вајферта“ одржаће се први пут у Панчеву, 12. и 13. јуна 2015, у организацији Туристичке организације Панчева, под покровитељством града Панчева и уз подршку бројних градских установа.Програм почиње разноврсним пратећим активностима већ средином маја, док ће се централне активности одржати у срцу старог градског језгра, 12. и 13. јуна. Подељен је у неколико сегмената, од којих издвајамо туристички (екскурзије средњошколаца и промоција нове туристичке руте), културно-уметнички (концерти, изложбе, пројекције филмова, предавања) и сегмент посвећен привредницима (стручни скупови, сајам старих заната).